Systeem Tester

Breed scala aan IT

Persoonlijke aandacht

Ruime ervaring

Een Systeem Tester via Best IT People test software en systemen in ontwikkeling onder leiding van een test manager of test coördinator die een testplan heeft opgesteld. Door middel van dit testplan worden alle mogelijke fouten getest. Door vervolgens de resultaten naast de functionele eisen uit het ontwerp van een softwarepakket te leggen, weet je of een softwarepakket gereed is om uit te rollen. Meestal werkt een Systeem Tester in een (agile) team met andere testers.

Wat test een Systeem Tester?

Een Systeem Tester test datgene wat de opdrachtgever en/of Test Coördinator van tevoren hebben bepaald. Het is meestal niet mogelijk om een opgeleverd systeem volledig te testen: dat kost te veel tijd en geld. Vaak ligt de nadruk bij het testen op de veiligheid van het softwarepakket: hoe gevoelig is het voor hacken? Maar ook op de gebruiksvriendelijkheid van de gebruikersinterface, de connecties van de software naar gekoppelde databases en de algehele functionaliteit.

Geautomatiseerde testprogramma’s voor grote hoeveelheden data

De systeem tester loopt het systeem technisch door, maar kan ook ‘free wheelen’. Als een gebruiker wordt er op zoveel mogelijk knopjes gedrukt, om te zien of het pakket blijft staan. Ook hebben onze testers de beschikking over geautomatiseerde testprogramma’s, waarmee bijvoorbeeld grote hoeveelheden data in één keer ingevoerd kan worden. Hiermee wordt bekeken of data goed verwerkt wordt door de software en achterliggende servers.

Ga mee met de ontwikkelingen

Met een grotere verzameling van verschillende softwareontwikkelingen binnen (middel)grote bedrijven is het belangrijker dat deze ontwikkelingen gemonitord worden. Je wilt de ontwikkeling niet vertragen, want je moet meegaan met de maatschappij. Wij lossen graag complexe vraagstukken met je op, door een van onze Systeem Testers te sturen. Voor meer informatie bereik je ons via +31 (0) 499 47 37 00.


Neem vrijblijvend contact op!

 

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid